Waterlose urinoirs

Biolan Urinoir
Heeft geen elektriciteit of speciale vloeistoffen nodig | Geurloos door een directe ventilatie en sifon | Vlekbestendige bruine kleur | Handig om urine te verzamelen voor bemesting van moestuinen| Kan binnen of buiten geïnstalleerd worden

Waterloze urinoirs gebruiken geen elektriciteit of water, hebben geeen bewegende delen en zijn ideaal om te installeren. Geschikt voor buitenlocaties, evenementen of de piestro in de tuin. De waterlose urinoirs die wij verkopen zijn onderhoudsvriendelijk en creeeren geen afhankelijkheid van dure schoonmaakmiddelen of dure cartridges. Voor het blokkeren van geuren zijn ook simpele oplossingen, zie tabblad doe-het-zelf. Voor het schoonmaken is het voldoende om weekelijks door te spoelen met sterke (20%) azijn om urinesteen in de leidingen te voorkomen.

Het principe van een waterloos urinoir is eenvoudig en goed zelf te maken. Hier een aantal principes:

  1. Zoek een gewoon urinoir zonder ingebouwd sifon
  2. Zorg ervoor dat er minimaal oppervlak is waar de urine kan wegstromen. Je kunt het dichten met tegellijm
  3. Om te zorgen dat de geurtjes niet via de pijp terug gaan is het belangrijk om de afvoerpijp te ventileren
  4. Tevens kunnen geuren worden tegen gegaan door een geurblokker te installeren, een simpele manier om dit te doen is met een condoom zie foto hieronder.
  5. Voor het gebruik raden we aan om na iedere plasbeurt met een planten spuit na te sproeien met daarin lekker geurend schoonmaakazijn.
  6. Voor het schoonmaken is het voldoende om weekelijks door te spoelen met sterke (20%) azijn om urinesteen in de leidingen te voorkomen.